Voedingsadvies

Tijdens het genezingsproces

Ieder voedingsmiddel heeft zijn eigen effecten in ons lichaam. Een duidelijk voorbeeld dat iedereen zal herkennen is bijvoorbeeld het effect van rode peper. Het eten van deze peper laat veel energie stijgen. We krijgen er een warm hoofd van. Melk daarentegen sluit deze energie weer op. Een beetje melk drinken na het eten van rode peper of bijvoorbeeld bij brandend maagzuur, haalt de brand er uit. En op deze, maar meestal iets minder overduidelijke, wijze heeft ieder voedingsmiddel zijn eigen effect in het lichaam.

Deze eigenschap van voeding kan ingezet worden om het genezingsproces te beïnvloeden. Indien dit van toepassing is, kunt u dus ook voedingsadviezen verwachten.

Bij overgewicht

Overgewicht vormt een steeds groter probleem in onze maatschappij. Heel vaak komt dit doordat ons eten heel veel energie bevat wat we lang niet allemaal verbruiken. Het lichaam slaat het overtollige op in de vorm van vet voor mindere tijden. 

Echter niet altijd komt overgewicht door relatief te veel eten. Soms is het spijsverteringssysteem beschadigd, ziek of uitgeput waardoor het zijn werk niet goed kan doen. Dan worden soms zelfs reserves opgeslagen terwijl er eigenlijk te weinig gegeten wordt. In deze situaties is het belangrijk om het spijsverteringssysteem te versterken met Acupunctuur en/of Kruiden alvorens tot afvallen over te gaan.