Cupping

Met cupping is beweging te krijgen in de diepere vloeistofstromen in het lichaam.Het lichaam bestaat voor 70% uit vloeistoffen. Deze vloeistoffen stromen continu door het lichaam. Een deel stroomt door de bloedvaten waarbij het hart de pomp is. Het overige vocht circuleert onder andere doordat we onze spieren gebruiken.De vloeistoffen kunnen in hun doorstroming belemmerd worden door onder andere:

  • opgeslagen kou
  • blokkades in de spieren
  • littekenweefsel
  • stroperigheid door een teveel aan afvalstoffen

Met cupping worden cups (stolpen) op de huid geplaatst en vacuĆ¼m getrokken. Zo kan een teveel aan energie uit de oppervlakkige laag van het lichaam verwijderd worden. De zuigende werking geeft ook dieper in het lichaam een prikkel die het lichaam aanzet ter plekke te reageren. Door de versterkte doorbloeding van het gebied worden plaatselijke stagnaties in de energie- en/of vloeistofstroom opgeheven.

Soms is het nodig kleine gaatjes in de huid te maken waardoor onderhuidse stagnaties van energie en vloeistoffen zijn te verwijderen.

Ook is het mogelijk de cups eerst te verwarmen. Naast de zuigende werking doet dan ook de warmte zijn werk. Zo kan ook de kou bij bijvoorbeeld een griep verwijderd worden.

Tot slot is het mogelijk de cups over de huid te bewegen. Dit is een combinatie van Guasha en Cupping.