Moxa

MOXA:

Moxa is een geneeskrachtig kruid dat gemaakt wordt van de plant Artemisia. Het komt in verschillende gebruiksvormen voor. Zo is er losse moxa dat in een houten box met gazen bodem op de huid wordt geplaatst. Ook kan de moxa in een sigaarvorm gerold worden waardoor meer puntsgewijs gewerkt kan worden. In vastere vorm zit er een moxaschijf in een warmtelamp die boven rug of buik wordt geplaatst.

Door de moxa te branden komt zijn geneeskrachtige energie vrij en kan het worden opgenomen door het lichaam. Dit kan boven de buik of rug gebeuren waarbij het lichaam extra energie krijgt. Ook kan het gecombineerd worden met acupunctuur waarbij de naalden met de moxasigaar verhit worden. Zo krijgt het lichaam extra energie om de prikkel met de naalden om te zetten in actie.

Moxa wordt vooral ingezet als het lichaam energie tekort komt. In onze maatschappij voelt iedereen zich wel eens moe. Wanneer we dan van het lichaam verwachten dat het zichzelf gaat genezen, is het raadzaam het lichaam ook wat extra energie te geven.