massage

Massage kan een therapeutisch en een ontspannend effect hebben.

Therapeutisch

NOVA gebruikt, als ondersteuning van de totale behandeling, drie massagetechnieken. De eerste soort omvat een heel scala aan krachtige, diep inwerkende technieken om de energie te bewegen. Deze technieken komen uit de Chinese Tuina. De tweede soort is de myofasciale therapie. De derde soort is de acupressuur uit Japan (shiatsu). Door druk uit te oefenen op specifieke acupunctuurpunten wordt de energiestroom in het lichaam gestimuleerd. Hiermee worden lichte verstoringen van de energie en/of vloeistofstromen in het lichaam behandeld.

Ontspannend

Bij NOVA kunt u kiezen uit een ontspannende nek- en rugmassage van 30 minuten of een volledige massage van 60 minuten waarbij naast de rug en schouders ook de benen, armen en het gezicht aan bod komen.

Voor wie eens iets anders wil, raden wij een hotstone-massage aan. Dan wordt u met warme olie en warme stenen gemasseerd. De stenen volgen de energiebanen in het lichaam waardoor het hele lichaam versterkt wordt. Ook hier kunt u kiezen uit een massage van nek en rug van 30 minuten of een massage van het hele lichaam van 60 minuten. Doordat de warmte diep in uw spieren doordringt, treedt een diepe ontspanning op.